• combineert effectief de kennis van westerse en oosterse geneeskunde;
  • gaat uit van het unieke van ieder mens;
  • kijkt meer naar de oorzaak van een klacht dan naar de klacht zelf.

Daarbij is een klacht vaak slechts een uitingsvorm of signaal van een onbalans of disfunctioneren. Door de oorzaak achter de klacht op te sporen en door gebruik te maken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt het evenwicht hervonden en kunnen de klachten verdwijnen.

‘Different diseases, same treatment; same disease, different treatments’

 

 

Ons lichaam is heel wijs. Het lost allerlei problemen op zonder dat wij het in de gaten hebben. Soms is een klacht waar we mee worstelen de oplossing van het lichaam op een probleem wat we zelf nog niet kenden; een signaal aan onszelf. Door naar die signalen te kijken en te luisteren en te horen wat die signalen ons vertellen wordt de oorzaak blootgelegd. Zo wordt - door toepassing van kennis en inzichten uit de westerse en oosterse geneeskunst - een klacht van verschillende kanten belicht en bekeken. Op zoek naar de achterliggende disfunctie, naar de functie van de disfunctie.

Afhankelijk van de bevindingen bestaat de behandeling uit van het geven van voedings- of leefstijladvies en/of het (tijdelijk) innemen van homeopathische middelen, kruiden of supplementen. Het lichaam wordt gestimuleerd om de ontstane onbalans of het disfunctioneren te herstellen.

Gezondheid betekent overigens niet dat we nooit meer ziek worden. Gezondheid betekent dat we een eventuele ziekte of disbalans kunnen overwinnen en herstellen.